KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Chodov

Extraliga mužů / 01.06.2024 / 18:00

0:0

HB Ostrov odvetu v Liberci zvládl na jedničku

Také druhé semifinále play off mužské extraligy rozhodne až třetí utkání. Fanoušci v Havlíčkově Brodě si určitě oddechli, že obhájce titulu naprosto suverénním způsobem napravil zaváhání z úvodního duelu proti Liberci a v odvetě na severu Čech vyhrál 3:0.

Byla to minulý týden pro tým HB Ostrov ledová sprcha, když v domácím prostředí prohrál 2:3, jenže tentokrát předvedl, že zkušenosti a herní kvalita se projeví. Jak se říká, porazit tento tým lze, ale porážet ho častěji, to už chce něco víc. A ve druhém semifinále to bylo znát.

Jakkoliv byli hráči Havlíčkova Brodu pod tlakem, jakkoli hnali diváci v Liberci svůj tým vstříc postupu, trojice Tomáš Tregler, Pavel Širuček a David Reitšpies potvrdila, kdo je v sérii favoritem.

Úvodní duel mezi Jakubem Seibertem a Tomášem Treglerem byl nejvyrovnanější a hostující hráč zvládl lépe důležitou koncovku čtvrtého setu. Porazil Seiberta 3:1 a jeho dva spoluhráči utkání dotáhli bez ztráty setu do vítězného konce. V tomto kontextu je potřeba pochválit zejména Davida Reitšpiese. Prohrál v úvodním utkání před vlastními fanoušky s Rolandem Balogem, což bude zřejmě možná nejpřekvapivější dílčí výsledek až do konce sezony. Tentokrát se ale připravil skvěle, hrál soustředěně a zvítězil 3:0, byť musel ve třetím setu odvracet jeden setbol. Stejně tak dopadlo z pohledu Havlíčkova Brodu i celé utkání.

David Reitšpies byl pochopitelně rád, že souboj s Rolandem Balogem zvládl a pečetil výhru domácího týmu. „Samozřejmě mám velikou radost. Původně jsem hrát ani neměl, jenže Tomáš Martinko si při rozehře udělal něco s krkem, takže jsem musel nastoupit já. Musím říct, že to bylo opět těžké, protože Roland má vynikající servis. Velice špatně se čte a z toho vznikají lehké chyby. Já jsem se snažil hrát dneska víc na jistotou a díky tomu jsem vyhrál. My jsme věděli, že nás v Liberci nečeká nic jednoduchého, takže jsme se opravdu poctivě připravovali a je skvělé, že se to povedlo. Doufám, že podobný výkon předvedeme i v rozhodujícím utkání s postoupíme do Superfinále,“ řekl po zápase.

Odvety obou semifinálových sérií jsou na programu příští týden a fanoušci se mají bezesporu na co těšit. Ve středu se NH Ostrava představí v Chodově, ve čtvrtek pak Havlíčkův Brod přivítá Liberec.

Extraliga mužů, sezona 2023/2024

Výsledek semifinále play off

SKST Liberec –HB Ostrov Havlíčkův Brod 0:3

Jakub SEIBERT – Tomáš TREGLER 1:3 (-6,7,-6,-10), Michal BENEŠ – Pavel ŠIRUČEK 0:3 (-6,-11,-5), Roland BALOG – David REITŠPIES 0:3 (-5,-2,-11). Stav série: 1:1.

Další program semifinále play off

Středa, 8. května

SKST Chodov – NH Ostrava (18)

Čtvrtek, 9. května

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SKST Liberec (18)

Kompletní informace o Extralize mužů najdete ZDE

související články