Šestý den MEJ: Češi rozehrají singl a debl

Úterní program ukončil týmové soutěže, ve kterých se z české strany nejvíce dařilo oběma mladším kategoriím. Kadeti a kadetky si z Malmö odvezou bronzové medaile. Nyní však nadchází čas pro individuální či deblové soutěže. Jako první z české výpravy šestý den rozehrají ve smíšené čtyřhře juniorů Martin Šíp a Veronika Poláková.

ℹ️ Info před startem turnaje a rozlosování skupin českých reprezentantů ZDE
🎥 Zápasy můžete sledovat živě na ETTU TV ZDE 
📊 Průběhy jednotlivých zápasů a výsledky můžete sledovat ZDE 
📸 Fotogalerie z průběhu kvalifikace můžete vidět ZDE

Česko čeká v rámci šestého dne MEJ náročný program. Jako první se ke stolu ve smíšené čtyřhře postaví Martin Šíp a Veronika Poláková, kteří v kvalifikaci změří síly s anglickým párem Benjamin Piggott a Ella Pashleyová. Jejich utkání začne v 9 hodin u stolu číslo 6. V 11 hodin na ně naváže Adéla Brhelová hrající kvalifikaci kadetek proti Anně Fanouria Mitkové z Řecka.

Následují utkání v rychlém sledu. V 11:30 si zahrají Vít Kadlec s Ukrajincem Nazarem Petukhem a opět Martin Šíp, který si tentokráte v singlu zahraje s Brentem Rondem z Holandska. Jakmile odbyje dvanáctá hodina, rozehraje své utkání také Jindřich Morávek. U stolu číslo 8 se utká s Portugalcem Pedrem Brandãem. Ve 12:30 pak do individuální soutěže vstoupí také Veronika Poláková, jež svou soupeřku bude znát už z ranního utkání ve smíšené čtyřhře. Zahraje si totiž opět s Ellou Pashleyovou.

V rámci smíšené čtyřhry kadetů do turnaje vstoupí ve 13:30 Jakub Kabelka s Adélou Brhelovou, kteří změří síly s francouzským párem Nolan Johnston a Lisa Zhaová. Ondřej Morávek a Simona Holubová pak turnaj rozehrají ve 14 hodin, když se střetnou se španělským párem Joan Barberá a Martina Sansová. Ve stejný čas ke svému zápasu nastoupí i Filip Račák se svojí polskou partnerkou na smíšenou čtyřhru Wanessou Kulczyckovou. Tuto dvojici čeká boj s maltskomakedonskou dvojicí Neil Incorvaja - Fani Jovanoska. 

Některé české debly ještě neznají své soupeře. Jsou jimi Vít Kadlec s Helenou Sommerovou, Štěpán Brhel s Adélou Sazimovou a Jindřich Morávek s Vendulou Šichanovou. Na svého soupeře si sice budou muset počkat, ale časy svých zápasu znají. První zmiňovaný pár si zahraje od 14:30, zbylé dva od 15 hodin. V 16:30 pak své druhé utkání kvalifikační skupiny odehraje kadetky Adéla Brhelová s Lisou Zhaovou. 

V 17 hodin čas opět dostanou junioři. Vít Kadlec svede souboj se Skotem Jamiem Johnsonem, Martin Šíp zase s Finem Lassim Lehtolou. Krátce po nich si zahraje opět Jindřich Morávek proti Lorisovi Stephanymu z Lucemburska. V předposledním českém utkání dne se představí Veronika Poláková proti Israelce Romi Tilkinové. Celý nabitý program pak uzavře Jan Škalda s Hankou Kodetovou ve smíšené čtyřhře kadetů. Ti však svého soupeře ještě nepoznali.

související články