Los nového ročníku Ligy mistryň

V průběhu nedávného juniorského šampionátu v Malmö byl tradičně rozlosován nový ročník Ligy mistryň a Evropského poháru žen. V nejprestižnější klubové soutěži budou startovat také tři české kluby. Zatímco SKST Plus Hodonín byl nasazen přímo do 2. fáze Ligy mistryň, HB Ostrov Havlíčkův Brod a TT Moravský Krumlov čekají boje v 1. fázi.

Deset klubů je rozděleno do dvou skupin a budou na jednom turnaji každé skupiny zvlášť hrát o dvě postupová místa do 2. fáze. HB Ostrov Havlíčkův Brod změří ve skupině A síly se srbským TTC Novi Sad, španělským klubem Museo de la Almendra Francisco Morales, portugalským CTM Mirandela a francouzským Saint-Denis Tennis de Table 93. Největším favoritem podle žebříčku klubů by měl být Novi Sad, vše ovšem samozřejmě bude záležet na soupiskách, které jednotlivé kluby do nové sezony sestaví.

Druhý český zástupce v 1. fázi TT Moravský Krumlov bude hrát ve skupině se španělskými kluby UCAM Cartagena TM a Gibrau Vic-TT, německým TTC Berlin Eastside a portugalským Uniao Sebastianense F.C. V této skupině je žebříčkově nejvýš španělská Cartagena.

Český mistr SKST Plus Hodonín je v evropském klubovém žebříčku pro nasazování do Ligy mistryň na osmém místě, takže byl nalosován přímo do 2. fáze. Bude hrát ve skupině B a jeho prvním jistým soupeřem je francouzský klub Metz TT. Druhý pak vzejde právě z bojů 1. fáze poháru. V Evropském poháru žádný český zástupce v úvodní fázi není přihlášen.

Kompletní informace o Lize mistryň najdete ZDE

související články