Do Olomouce přijedou Japonci i Číňané

Na srpnový WTT Feeder Olomouc přijedou hráči a hráčky z Japonska i Číny. Od 21. do 25. srpna se bude hrát tradičně v OMEGA centru sportu a zdraví, turnaj byl kvůli menšímu celkovému počtu přihlášených o jeden den zkrácen. I tak si fanoušci přijdou na své.

Stovka hráčů a hráček z celého světa se představí na prvním turnaji po olympijských hrách a hrát se bude ve všech pěti individuálních soutěžích. „My moc dobře víme, že turnaj se koná těsně po skončení olympijských her v Paříži, ale má už ve světě mezi hráči a hráčkami veliký zvuk. Většina z nich byla vždy maximálně spokojena s podmínkami a zázemím, které se snažíme stále držet na co nejvyšší úrovni. Proto jsem rád, že i letos se v Olomouci představí zástupci dvou stolnětenisových velmocí,“ říká ředitel turnaje a předseda České asociace stolního tenisu Nikolas Endal.

Ve dvouhře mužů je nejvýše nasazeným Číňan Chiang Peng, dvojkou je jeho krajan Wen Ruibo a trojkou Polák Maciej Kubik. Nejlepší český hráč podle světového žebříčku Lubomír Jančařík bude turnajovou osmičkou. V hlavní soutěži budou s jistotou hrát také Šimon Bělík, Tomáš Martinko, Vít Kadlec, Pavel Širuček, Štěpán Brhel, Jakub Kaucký, Jan Valenta, Tomáš Koldas, Ondřej Květon a Martin Šíp. V kvalifikaci pak budou o postup usilovat navíc Adam Štalzer, Radim Morávek, Daniel Košťál a Matyáš Lebeda.

V soutěži žen se kvalifikace hrát nebude. Turnajovou jedničkou je Japonka Honoka Hashimotová, dvojkou Polka Natalia Bajorová a trojkou Hana Matelová. Dalšími přihlášenými českými hráčkami jsou Helena Sommerová, Kateřina Tomanovská, Veronika Poláková, Linda Záděrová, Hanka Kodetová, Jana Vašendová, Anna Klempererová, Klára Hrabicová a Karin Grofová.

Turnaj se koná za podpory Národní sportovní agentury, Olomouckého kraje a statutárního města Olomouce.

Kompletní informace o turnaji najdete ZDE

 

 

 

 

související články