Hanka Kodetová ovládla v Berlíně dvouhru U15

Co se Hance Kodetové nepovedlo na turnaji v Havířově, to dokázala o několik dnů později v Berlíně. Na WTT Youth Contender v Německu vyhrála dvouhru U15, když ve finále porazila Chen Min-Hsin z Čínské Tchaj-peje.

Mladá česká reprezentantka byla v soutěži nasazená jako dvojka a splnila do puntíku roli spolufavoritky. Základní skupinu vyhrála a v hlavní soutěži naskočila až do druhého kola. První dva sety ztratila ve čtvrtfinále, další dva pak ve finále. Pokaždé ovšem zápas dokázala dotáhnout do vítězného konce.

Druhá česká hráčka, která postoupila ze základní skupiny do vyřazovacích bojů, byla Veronika Poláková ve dvouhře U19. Měla smůlu na los, protože hned v úvodním kole narazila na nejvýše nasazenou hráčku Yoo Yerin z Koreje a prohrála s ní 1:3.

WTT Youth Contender Berlín

Výsledky českých hráček

Dvouhra děvčat U19

Hlavní soutěž, 1. kolo: Yoo Yerin (Kor.) – Veronika POLÁKOVÁ 3:1 (-9,8,7,1).

Dvouhra děvčat U15

Hlavní soutěž, 2. kolo: Hanka KODETOVÁ – Barbora Guassardo (Sloven.) 3:0 (1,3,7). Osmifinále: Hanka KODETOVÁ – Elisa Nguenová (Něm.) 3:0 (9,9,6). Čtvrtfinále: Hanka KODETOVÁ – Loy Ming Ying (Singap.) 3:2 (-5,9,-11,6,5). Semifinále: Hanka KODETOVÁ – Koharu Itagakiová (Něm.) 3:0 (6,7,7). Finále: Hanka KODETOVÁ – Chen Min-Hsin (Čínská Tchaj-pej) 3:2 (-2,9,6,-11,8).

Kompletní informace o turnaji najdete ZDE

související články