Čtyřhra rozhodla první finále ženské extraligy

Podle očekávání nabídlo první finálové utkání play off Extraligy žen velmi vyrovnaný více než čtyř a půlhodinový souboj, který nakonec musela rozhodnout až čtyřhra. Domácí dvojice HB Ostrov Havlíčkův Brod zvítězila nad hodonínským párem 3:1 a posunula svůj tým blíže titulu.

Lepší vstup do utkání přitom měly hráčky Hodonína, když Karin Grofová a Natalia Partyková vyhrály shodně 3:1. Vítěz základní části tým HB Ostrov ovšem pochopitelně rovněž disponuje kvalitními hráčkami a dokázal vývoj otočit. Kuriózně všechny zápasy skončily rovněž výsledkem 3:1.

A v podobném duchu dál pokračovala Natalia Partyková, která výhrou nad slovenskou reprezentantkou Tatianou Kukulkovou utkání srovnala a na řadu přišla závěrečná čtyřhra. Partyková byla velmi spokojená, protože dokázala udělat bod i ve druhém svém vystoupení. „Každý zápas je jiný, to moc dobře vím, takže jsme se snažily dál bojovat a já jsem moc ráda, že se mi podařilo ty dva body vybojovat a je srovnáno. Teď si s Karin užijeme čtyřhru a věřím, že vyhrajeme. Nezačala jsem proti Lindě sice dobře, protože jsem kazila hodně svých míčků. Pak jsem se ale trochu uklidnila a taky lehce změnila taktiku,“ řekla po svém druhém vítězném singlu v utkání zkušená polská hráčka.

Ve čtyřhře společně s Karin Grofovou nastoupily proti páru Tatiana Kukulková, Zdena Blašková a také poslední souboj skončil výsledkem 3:1. Domácí pár byl o něco lepší, ve čtvrtém setu udržel v koncovce pevné nervy, a nakonec se obě hráčky mohly radovat z vítězství. Trenér Havlíčkova Brodu Bohumil Vožický přiznal, že si vyhrát zasloužily oba týmy, protože to bylo mimořádně dlouhé a vyčerpávající utkání. „V našem týmu bodovaly všechny hráčky, ale soupeř má také vyrovnaný mančaft. Tentokrát měl Hodonín trochu jinak postavenou sestavu, ale to je jedno. Já říkám, že vítězství je vždy trochu sladší, když se každé hráčce povede udělat bod,“ řekl po utkání.

Hned dva body přitom jeho svěřenkyně udělaly přes obranářku Markétu Ševčíkovou, která budila veliký respekt. „Táňa s ní v poháru prohrála, ale tentokrát byla mnohem trpělivější, a to vítězství si vyseděla. Ale rozhodla nakonec až čtyřhra, do které si Táňa sama řekla o nominaci. Já bych klidně poslal do hry Zdenu s Lindou, ale ona říkala, že to zvládne a také to holky zvládly,“ dodal spokojeně.

Extraliga žen, sezona 2023/2024

Výsledek finále play off

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SKST Plus Hodonín 4:3

Linda ZÁDĚROVÁ – Karin GROFOVÁ 1:3 (-7,-9,9,-8), Zdena BLAŠKOVÁ – Natalia PARTYKOVÁ 1:3 (-9,10,-8,-9), Tatiana KUKULKOVÁ – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 3:1 (6,6,-10,4), Zdena BLAŠKOVÁ – Karin GROFOVÁ 3:1 (5,-10,4,15), Linda ZÁDĚROVÁ – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 3:1 (6,7,-5,6), Tatiana KUKULKOVÁ – Natalia PARTYKOVÁ 1:3 (5,-5,-3,-8), Tatiana KUKULKOVÁ, Zdena BLAŠKOVÁ – Natalia PARTYKOVÁ, Karin GROFOVÁ 3:1 (4,-9,3,10).

Další program finále play off

Pátek, 24. května

SKST Plus Hodonín – HB Ostrov Havlíčkův Brod (18)

Neděle, 26. května

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SKST Plus Hodonín (případné 3. utkání, 18)

Kompletní informace o Extralize žen najdete ZDE

související články