Pavel Špaček a Milan Jašek uvedeni do trenérské Síně slávy

Trenéry roku 2023 se stali oštěpařský kouč Jan Železný, jehož nejúspěšnější svěřenec Jakub Vadlejch získal bronz na mistrovství světa a vyhrál Diamantovou ligu, a Ital Andrea Tomatis, trenér mistrů světa v plážovém volejbalu Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera.

Výsledky ankety, kterou pořádá Český olympijský výbor a trenérská akademie, byly vyhlášeny v rámci divadelního představení Federer – Nadal v La Fabrice.

Dalších sedm osobností bylo uvedeno do Síně slávy. Byli mezi nimi někdejší reprezentační trenér stolních tenistů Pavel Špaček a také trenér PARA stolních tenistů Milan Jašek.

Po dlouhé hráčské kariéře se z Pavla Špačka stal postupně uznávaný trenér mj. v Robotu Mokré Lazce a později v pražském El Niňu. Byl rovněž koučem u seniorské i juniorské reprezentace. Ke svým největším trenérským počinům určitě řadí bronz družstva mužů na ME 2005 v dánském Aarhusu, stříbro družstva juniorů na MEJ 2007 v Bratislavě a 5. místo družstva mužů na MS 2006 v Brémách. Medailí a titulů na domácí i mezinárodní scéně především s mládeží má ovšem nepočítaně.

Trenér PARA stolních tenistů Milan Jašek působí u týmu vozíčkářů od roku 2005. Od té doby nechyběl na žádném mistrovství Evropy a mistrovství světa. Byl u posledních dvou největších úspěchů českých PARA stolních tenistů, tedy u bronzové medaile Jiřího Suchánka na paralympiádě v Riu 2016 a také u bronzu českého družstva ve složení Jiří Suchánek, Petr Svatoš na paralympiádě v Tokiu 2020.

Oběma úspěšným trenérům blahopřejeme!!!

související články