Superfinále mužské extraligy už tuto sobotu

Vrchol extraligové sezony mužů se nezadržitelně blíží a už tuto sobotu se mohou všichni fanoušci těšit na Superfinále, které se letos uskuteční v Plzni. V rámci FeSTivalu stolního tenisu se bude hrát od 18 hodin a jeho hlavními aktéry budou hráči HB Ostrov Havlíčkův Brod a SKST Chodov.

Organizátoři Superfinále chtějí překonat divácký rekord české mužské extraligy, který padl vloni při premiérovém boji o mistrovský titul v Praze. A je pravděpodobné, že se jim to podaří, protože už nyní je prodáno přes tisíc vstupenek a dalších pár desítek je jich ještě k dispozici. Kdo byl vloni v UNYP ARENĚ v Praze, moc dobře ví, jak strhující podívanou jedno jediné utkání o titul může nabídnout.

Oba týmy měly po úspěšném zvládnutí semifinále play off dostatek času na přípravu. Lze tedy očekávat, že nastoupí opravdu v nejsilnějších sestavách. Hledat v tomto duelu jasného favorita by bylo hodně odvážné. Ve prospěch obhájce titulu HB Ostrov hovoří samozřejmě fakt, že svého soupeře v letošním ročníku v dlouhodobé části porazil. Nejprve 3:1 v Chodově a pak 3:2 na domácím stole. A také individuální úspěšnost hráčů je o poznání lepší.

Jenže tohle vše je jen teorie a statistiky. Oba týmy totiž letos v play off na vlastní kůži ochutnaly hořkost porážky od papírově slabších soupeřů. HB Ostrov prohrál jedno utkání v semifinále s Libercem, družstvo Chodova zase s mladým týmem NH Ostrava. A právě tyto porážky dávají Superfinále další náboj. Nebude žádné příště, nebudou odvety, o novém mistru republiky rozhodne momentální forma hráčů a taktická vyzrálost trenérů.

Zkušeností mají všichni aktéři na rozdávání. Trenér Havlíčkova Brodu Tomáš Demek má k dispozici Pavla Širučka, Tomáše Treglera, Davida Reitšpiese a Tomáše Martinka. Kouč Chodova Richard Výborný pak kvarteto Antonín Gavlas, Dmitrij Prokopcov, Michal Bankocz a Roman Rezetka. Jsou to mnohonásobní mistři republiky v jednotlivcích i družstvech, bývalí i současní reprezentanti, zkrátka hráči, které stojí za to v boji o titul vidět.

Superfinále bude hlavní událostí FeSTivalu stolního tenisu v hale Lokomotivy v Plzni. Ne však jedinou. Během víkendu se bude hrát premiérové mistrovství republiky veteránů a také Velká cena Plzně, což je bodovací turnaj kategorie U11.

Vstupenky na Superfinále můžete zakoupit ZDE

související články