O víkendu se v Mostě koná MČR U19

O poslední individuální mistrovské tituly v této sezoně se bude v sobotu a neděli bojovat v Mostě. Na programu je mistrovství republiky kategorie U19. S ohledem na blížící se juniorské mistrovství Evropy v Malmö by měli být nejlepší hráči a hráčky v dobré formě a turnaj tak nabídne atraktivní boje o medaile.

Zlato ve dvouhře juniorů už nebude obhajovat Šimon Bělík, který v juniorské kategorii vloni skončil. Který z hráčů využije nabídnutou šanci? Bude to hodonínský Štěpán Brhel, Martin Šíp z pražské Kotlářky či některý z dvojice z ostravského klubu Vít Kadlec a Jindřich Morávek? Kandidátů je v tomto případě opravdu hned několik.

Mezi juniorkami se okruh favoritek při neúčasti Heleny Sommerové významně zúžil na hlavní dvě. Havířovská Hanka Kodetová letos zvedla nad hlavu poháry pro mistryni republiky v kategoriích U21, U17 i U15. Má tedy reálnou naději nejen obhájit zlato z minulého roku, ale zkompletovat nevídanou sbírku čtyř titulů v mládežnických kategoriích. Její největší soupeřkou bude opět Veronika Poláková z HB Ostrov, podcenit však nelze ani Terezu Bártovou ze Sokola Hradec Králové či dvojici SK Dobré Adélu Sazimovou a Vendulu Šichanovou.

Soutěžit se pochopitelně bude i ve třech deblových disciplínách, celý program dvoudenního šampionátu odstartuje v sobotu v 9.15 hodin, ve stejnou dobu začíná i nedělní program. Nové mistry republiky bychom měli znát kolem 16. hodiny.

Kompletní informace o turnaji najdete ZDE

Průběžné výsledky najdete ZDE

související články