O Velkou cenu města Prahy byl tradičně zájem

Letos už se mezinárodní turnaj Velká cena města Prahy konal podevatenácté a opět byl o něj veliký zájem. Přijelo celkem 396 hráčů a hráček ze 16 zemí, kteří bojovali o poháry a ceny v kategoriích U11 až U19. A to včetně družstev.

Na stupně vítězů dosáhlo hned několik českých hráčů a hráček. Ve dvouhře chlapců U11 se do semifinále probojoval Richard Feber a po těsné prohře 2:3 s Francouzem Nathanaelem Singerem z toho byl bronz.

Ve dvouhře chlapců U15 se z ceny za druhé místo radoval Lukáš Lebeda. Turnajem prošel bez zaváhání až do finále. V něm prohrál s Izraelcem Yhali Zagorim 1:3. Na stříbro dosáhl také Martin Vaigl ve dvouhře chlapců U17. Ve finále svedl velmi vyrovnaný souboj se Slovákem Jakubem Holubčíkem, který bohužel prohrál 2:3.

V nejstarší kategorii chlapců U19 se do finále probojoval Matyáš Lebeda. Ale ani on na zlato nedosáhl. Prográl s dalším Izraelecem Eltay Shushanem 0:3. Na cestě za stříbrem Lebeda porazil v semifinále dalšího českého hráče Víta Benáka, který se tak radoval z bronzu.

Děvčata hrála kategorie U17 a U19 společně a také tam vybojovaly medailové pozice české hráčky. Andrea Slámová prohrála v semifinále s Litevkou Agnieškou Rackevičovou, Linda Kolářová pak s Belgičankou Inthe Mermansovou. Obě tak braly bronz.

Na Velké ceně města Prahy se tradičně soutěží také v družstvech. Tam se čeští hráči dočkali i celkového vítězství. Soutěž U11 vyhrálo družstvo Prahy, které tvořili František Tlustý a Filip Bednář. V kategorii U15 se z vítězství radovalo další družstvo Prahy ve složení Lukáš Lebeda a Matěj Durdis. V kategorii U17 spojili síly Martin Vaigl z HB Ostrov a Jiří Řeháček z STC Slaný a společně rovněž vybojovali zlato. Třetí celkové vítězství pak zaznamenali Lukáš Lebeda z TTC Elizza Praha společně s Vítem Benákem z TJ Sokol PP Hradec Králové 2.

Kompletní informace a výsledky turnaje najdete ZDE

související články