Na ODM skončily soutěže jednotlivců

Nabitý program měli mladí hráči a hráčky na XI. Olympiádě dětí a mládeže v Českých Budějovicích. Ve dvou dnech absolvovali soutěže ve dvouhrách i čtyřhrách, navíc pak rozehráli soutěže družstev. Každý jednotlivý úspěch se přitom započítává do celkového hodnocení kraje.

Olympiáda dětí a mládeže je určena pro věkové kategorie staršího a mladšího žactva, stejně tak jsou pochopitelně koncipovány také soutěže ve stolním tenisu. V jednotlivcích se tak bojovalo o celkem šestnáct sad medailí v soutěžích jednotlivců a čtyři v soutěžích družstev.

V nejprestižnějších soutěžích ve dvouhrách zvítězil v kategorii U13 Oliver Olejník, hájící barvy Moravskoslezského kraje, když ve finále porazil Vojtěcha Laštovku ze Zlínského kraje 3:1 na sety. Stejnou soutěž děvčat ovládla Adéla Bártová z Královéhradeckého kraje, ve finále porazila Adélu Brhelovou z Jihomoravského kraje 3:2.

Dvouhru chlapců vyhrál Jan Škalda z Královéhradeckého kraje, který ve finále porazil Filipa Račáka ze Zlínského kraje. A zřejmě nikoho nepřekvapilo, že ve dvouhře děvčat U15 dominovala Hanka Kodetová ze Středočeského kraje. Neztratila v soutěži, podobně jako Jan Škalda, ani jeden set. Ve finále si poradila s Terezou Kovaříčkovou z Královéhradeckého kraje.

Třetí den soutěží vyvrcholí souboje v soutěžích družstev. Týmy tak přispějí posledními body do celkového hodnocení svých krajů v rámci všech soutěží.

Foto: Olympijskytym.cz /Anděla Křikavová

Kompletní výsledky ODM najdete ZDE

související články