Mistrovství republiky U19 je ve své polovině

Domácí šampionát kategorie U19 už zná všechny medailisty v deblových soutěžích a také osmičku nejlepších ve dvouhrách chlapců i děvčat. Na medaile si stále brousí největší favorité, snad s jednou výjimkou, kterou je Adéla Sazimová. Ta vypadla už v osmifinále. Před začátkem šampionátu navíc obdržel dlouholetý trenér Karel Freimann čestné poděkování za celoživotní přínos stolnímu tenisu.

Zkušená Adéla Sazimová z SK Dobré prohrála sedmisetovou bitvu s Andreou Slámovou z TSK Kladno. Je možná dalším malým překvapením, že ve dvouhře juniorek neztratily ani set už jen tři hráčky, Veronika Poláková z HB Ostrov, Tereza Bártová ze Sokola PP Hradec Králové a Vendula Šichanová z SK Dobré. Obhájkyně titulu Hanka Kodetová z Havířova lehce zaváhala v duelu Terezou Čákorovou ze SKUŘ Plzeň, ale mezi osm nejlepších postoupila s přehledem.

Ve dvouhře juniorů je to ještě vyrovnanější, jediný „čistý zápis“ má prozatím havířovský Matyáš Kolečkář. Minimálně set už ztratili Štěpán Brhel, Vít Kadlec i další spolufavorité turnaje. První sedmisetovou bitvu na turnaji svedli havířovský Antonín Baroš a Jonášem Rakem z TJ Ostrava KST. Ten už vedl 3:0 na sety, jenže závěr patřil Barošovi.

Ve čtyřhře juniorek mají stále šanci obhájit loňský titul Adéla Sazimová s Vendulou Šichanovou z SK Dobré. Už v semifinále je však čekají turnajové jedničky Hanka Kodetová s Monikou Pařízkovou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Anna Holejšovská s Veronikou Polákovou a Tereza Kovaříčková s Elenou Kuchařovou.

Ve stejné soutěži juniorů mají jisté medaile Štěpán Brhel s Martinem Šípem, Vít Kadlec s Danielem Košťálem, Matyáš Kolečkář s Martinem Slaným a Vojtěch Slaný s Jáchymem Zachardou. Právě tyto čtyři páry se probojovaly do semifinále.

Ve smíšené čtyřhře se do semifinále probojovali Martin Šíp s Veronikou Polákovou, Martin Vaigl s Andreou Slámovou, Štěpán Brhel s Adélou Sazimovou a Jan Škalda s Hankou Kodetovou.

Nedělní program odstartují v 9.15 hodin semifinálové zápasy mixů, po nich budou následovat čtvrtfinálové boje o medaile ve dvouhrách. Program finálového dne můžete sledovat živě na ping-pong.tv.

Průběžné výsledky z turnaje najdete ZDE

Fotogalerii z turnaje najdete na Flickru ZDE

související články