Macurová stříbrná v deblu na Slovenia PARA Open

Posledním turnajem světového okruhu PARA stolních tenistů, který se ještě započítával do paralympijského žebříčku, byl Slovenia PARA Open v Lašku. Startovala na něm také pětice českých hráčů a hráček, jediná, kdo si z turnaje odvezla medaili, byla Denisa Macurová ve čtyřhře žen WD22.

Ve dvouhrách to na medaili nevyšlo. V kategorii MS2 se nedařilo zkušenému Jiřímu Suchánkovi, který v skupinové fázi vyhrál jen jeden ze tří zápasů a skončil nakonec na čtvrtém místě. Podobně dopadl ve své skupině v kategorii MS3 Petr Svatoš. Také on zaznamenal jedno vítězství a skončil na nepostupovém třetím místě.

Filip Nacházel v úvodu turnaje uspěl. V kategorii MS4 vyhrál ve své skupině dvakrát a z druhého místa postoupil do play off. Ve čtvrtfinále však narazil na Turka Nesima Turana a po prohře 2:3 byl vyřazen. Ivan Karabec v kategorii MS10 prohrál oba duely ve skupině a do další fáze nepostoupil. A na vítězství ve dvouhře WS11 nedosáhla ani Denisa Macurová. I ona skončila ve skupině poslední.

V deblových soutěžích to nebylo o mnoho lepší. Ale nakonec fto přece jen cinklo. Jiří Suchánek s Ukrajincem Oleksandrem Yezykem z druhého místa ve skupině kategorie MD4 postoupili do play off, ale hned ve čtvrtfinále prohráli 1:3 s korejskou dvojicí Park Jin Cheol, Cha Soo Yong. Česká dvojice Filip Nacházel, Petr Svatoš v kategorii MD8 rovněž postoupila ze skupiny a také skončila ve čtvrtfinále po prohře 0:3 se Srby Mitarem Palikucou a Mladenem Čiričem.

Denisa Macurová společně s Polkou Ewou Cychowskou ve dvouhře WD22 sahaly po medaili už po prvním hracím dni. V soutěži byly jen čtyři páry, takže se nebojovalo o postup do play off. Ve skupině česko-polská dvojice nestačila na soupeřky z Japonska, ale výhry nad páry z Polska a Turecka jim nakonec vynesly druhou příčku.

Kompletní výsledky najdete ZDE

související články