Léto plné velkých turnajů

Hned čtyři významné mezinárodní turnaje nabízí letní dva měsíce fanouškům stolního tenisu. V těchto dnech probíhá v Římě mistrovství světa Masters a už v pátek se přidají naopak mládežníci. Juniorský evropský šampionát se koná ve švédském Malmö. Pak přijdou na řadu olympijské hry v Paříži a hned po nich turnaj WTT Feeder v Olomouci.

Všechny tyto akce mohou příznivci stolního tenisu sledovat na streamovacích platformách, srpnový WTT Feeder pak také samozřejmě přímo v hale. Od 20. do 25. srpna se bude hrát tradičně v OMEGA centru sportu a zdraví Olomouc.

První přihlášky už organizátoři mají a mezi těmi vůbec prvními byla skupina z Japonska. „My moc dobře víme, že turnaj se koná těsně po skončení olympijských her v Paříži, ale má už ve světě mezi hráči a hráčkami veliký zvuk. Většina z nich byla vždy maximálně spokojena s podmínkami a zázemím, které se snažíme stále držet na co nejvyšší úrovni. Například loňský vítěz dvouhry mužů Dán Anders Lindh byl doslova nadšen a já věřím, že podobně spokojených účastníků bude drtivá většina,“ říká ředitel turnaje a předseda České asociace stolního tenisu Nikolas Endal.

Turnaj bude pochopitelně také vynikající možností pro české hráče a hráčky získat body do světového žebříčku a kdo ví, třeba se poprat o některou z cen pro nejlepší. Pamětníci určitě moc dobře ví, že po olympijských hrách v Rio de Janeiru 2016 si absolutní světová špička dala krátkou pauzu. První turnaj po olympiádě konal v Bulharsku a Tomáš Konečný na něm nenašel přemožitele. Byl prvním českým hráčem, který dokázal zvítězit na turnaji světového okruhu této kategorie. A tenhle triumf už mu nikdo nikdy nevezme.

Mistrovství světa Masters můžete živě sledovat ZDE

Informace o WTT Feeder v Olomouci najdete ZDE

související články