Hráčky HB Ostrov v Evropském poháru dohrály

Podobně jako u mužů El Niňa Praha a v Lize mistryň u žen SKST Hodonín, rozhodl o osudu čtvrtfinále Evropského poháru mezi HB Ostrov Havlíčkův Brod a maďarským Budaörsi Sport Club až tzv. Golden Match. Po domácí výhře 3:2 totiž český klub stejným poměrem v odvetě prohrál a musely rozhodnout až dodatečné sety. A v nich byly lepší Maďarky.

Trenér maďarského družstva udělal oproti prvnímu duelu změnu v sestavě a na jedničku postavil reprezentantku Doru Madaraszovou. Ta v úvodní dvouhře porazila Tatianu Kukulkovou a zahájila tak úspěšnou stíhací jízdu. V barvách HB Ostrov se dařilo jen Zdeně Blaškové, která dokázala porazit zkušenou Georginu Potaovou a pak také za stavu 1:2 získat důležitý druhý bod výhrou nad Madaraszovou.

Bohužel v poslední dvouhře se Kukulkové opět nedařilo a prohrála s Potaovou, takže musel rozhodnou až Golden Match. Linda Záděrová i Zdena Blašková se svými soupeřkami svedly velmi vyrovnaný souboj, obě však svůj set nejtěsnějším rozdílem prohrály a z postupu se tak radovaly Maďarky.

Evropský pohár žen, sezona 2023/2024

Výsledek čtvrtfinále

SH-ITB Budaörsi Sport Club – HB Ostrov Havlíčkův Brod 3:2

Dora MADARASZOVÁ – Tatiana KUKULKOVÁ 3:0 (7,13,8), Georgina POTAOVÁ – Zdena BLAŠKOVÁ 1:3 (7,-7,-8,-7), Helga DARIOVÁ – Linda ZÁDĚROVÁ 3:2 (-7,-8,8,11,3), Dora MADARASZOVÁ – Zdena BLAŠKOVÁ 0:3 (-9,-5,-8), Georgina POTAOVÁ – Tatiana KUKULKOVÁ 3:0 (7,3,7).

Golden Match: SH-ITB Budaörsi Sport Club – HB Ostrov Havlíčkův Brod 2:0

Georgina POTAOVÁ – Linda ZÁDĚROVÁ 11:9, Dora MADARASZOVÁ – Zdena BLAŠKOVÁ 13:11.

Kompletní informace o Evropském poháru žen najdete ZDE

 

související články