HB Ostrov v úvodním čtvrtfinále EP těsně vyhrál

Mimořádně vyrovnaný souboj nabídlo úvodní čtvrtfinále Evropského poháru mezi hráčkami HB Ostrov Havlíčkův Brod a maďarským Budaörsi Sport Club. Rozhodl ho až zkrácený pátý set poslední páté dvouhry. A radovala se v něm Zdena Blašková.

Český klub zvítězil 3:2 a v odvetě má o něco výhodnější pozici. Výhra byla dílem celého družstva. Každá hráčka k němu přispěla jedním bodem. Ten první vybojovala Tatiana Kukulková, když porazila Helgu Dariovou poměrně snadno 3:0. Blízko vítězství byla také Zdena Blašková, když nad zkušenou reprezentantkou Georginou Potaovou vedla už 2:1 na sety. Čtvrté dějství a pak hlavně zkrácený pátý set jí však nevyšly.

Důležitý druhý bod získala Linda Záděrová. O generaci starší Marii Fazekasovou porazila zlepšenou hrou od druhého setu a český klub byl jen krůček od vítězství. To ale odmítla Potaová, která nedala slovenské reprezentantce Kukulkové sebemenší šanci. A pak přišly velké chvíle Zdeny Blaškové. S Helgou Dariovou v poslední dvouhře prohrávala 1:2 na sety, ale dokázala udržet koncentraci a srovnala. Zkrácený pátý set pak ovládla výsledkem 6:0.

Odveta čtvrtfinálové série je na programu tento pátek a postupová matematika naprosto jasná. Jakákoliv výhra posune do semifinále družstvo HB Ostrov. Prohra 2:3 by znamenala prodloužení a rozhodující zlatý zápas a případné porážky 1:3 nebo 0:3 by pak znamenaly pro Havlíčkův Brod konec v soutěži. Odveta bude zcela jistě hodně dramatická.

Evropský pohár žen, sezona 2023/2024

Výsledek čtvrtfinále

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SH-ITB Budaörsi Sport Club 3:2

Tatiana KUKULKOVÁ – Helga DARIOVÁ 3:0 (6,10,7), Zdena BLAŠKOVÁ – Georgina POTAOVÁ 2:3 (4,-5,6,-8,-1), Linda ZÁDĚROVÁ – Maria FAZEKASOVÁ 3:1 (-10,8,7,8), Tatiana KUKULKOVÁ – Georgina POTAOVÁ 0:3 (-2,-5,-7), Zdena BLAŠKOVÁ – Helga DARIOVÁ 3:2 (8,-10,-7,9,0).

Další program čtvrtfinále

Pátek, 9. února

SH-ITB Budaörsi Sport Club – HB Ostrov Havlíčkův Brod (18)

Kompletní informace o Evropském poháru žen najdete ZDE

související články