Havlíčkův Brod hostí mládežnický šampionát družstev

Po dlouhých letech, kdy se o tituly mistrů republiky družstev U15 a U19 soutěžilo v Ostravě, se letos koná šampionát v Havlíčkově Brodě. Za podpory Kraje Vysočina se ve Sportovní hale TJ Jiskra bude o víkendu bojovat o vůbec poslední medaile a tituly v letošní sezoně.

V sobotu rozehrají soutěž týmy v kategorii U15 a mezi přihlášenými pochopitelně nechybí nejlepší čeští hráči a hráčky. Titul mezi kadety obhajují hráči KST Apollo Ústí nad Labem, kteří budou i letos patřit k velkým favoritům. Dvojice Jakub Kabelka a Tadeáš Vršovský bude jen těžko hledat přemožitele. Česká jednička v kategorii kadetů Jan Škalda však s podporou Jakuba Duška bude v barvách SK Dobré tvořit více než zdatnou konkurenci. A navíc jsou tady další týmy, SKST Havířov, KST Zlín nebo Elizza Praha. I tyto budou chtít zasáhnout do bojů o medaile.

V soutěži družstev kadetek jsou dva velcí favorité. SKST Hodonín s velmi silnou dvojicí Simona Holubová a Adéla Brhelová, proti nim by pak podle aktuálního žebříčku měly jít především hráčky SK Dobré v čele s Terezou Kovaříčkovou a Elenou Kuchařovou.

Podobně velké favority mají také nedělní soutěže kategorie U19. Mezi juniory jsou to Kotlářka Praha s čerstvým mistrem republiky ve dvouhře U19 Martinem Šípem a jeho kolegou Jakubem Makarou, v barvách TJ Ostrava KST budou hrát Vít Kadlec a Jindřich Morávek, určitě zajímavé bude sledovat výkony Hodonína, kde jasná jednička Štěpán Brhel bohužel k sobě nemá papírově podobně silného parťáka.

V juniorkách je favorit jasný. Havířov disponuje Hankou Kodetovou, ovšem tu budou muset v bojích o medaile výrazně podpořit její spoluhráčky Lucie Juchelková a Magdaléna Ščibrániová. Dvojice SK Dobré Adéla Sazimová s Vendulou Šichanovou, popřípadě HB Ostrov Havlíčkův Brod v čele s Veronikou Polákovou si určitě na titul rovněž brousí zuby.

Šampionát družstev startuje v sobotu v 9 hodin turnajem kategorie U15, o den později se bude hrát v kategorii U19.

Kompletní informace o šampionátu najdete ZDE

Průběžné výsledky soutěže chlapců U15 najdete ZDE

Průběžné výsledky soutěže děvčat U15 najdete ZDE

související články