Dva české kluby dnes zahajují čtvrtfinále evropských pohárů

Tři české kluby čekají v nejbližších dnech duely čtvrtfinále evropských pohárů. Ženy SKST PLUS Hodonín se probojovaly mezi osm nejlepších týmů v Lize mistryň, muži El Niňa Praha a ženy HB Ostrov Havlíčkův Brod pak do čtvrtfinále Evropského poháru. Hodonín a El Niňo zahájí své série o postup už dnes.

V nejprestižnější evropské klubové soutěži Lize mistryň se střetne od 18 hodin Hodonín s francouzským Metz TT. Základem týmu je rumunská reprezentantka Adina Diaconuová, Ruska Mariia Tailaková a Švédka Christina Kallbergová. K dispozici je i francouzská reprezentantka Pauline Chasselinová. Trenér domácího celku Jaroslav Mikeska má k dispozici kompletní kádr.

V Evropské lize přivítají rovněž od 18 hodin hráči pražského El Niňa polský Dekorglass Dzialdowo. Pro oporu pražského týmu Jiřího Vráblíka bude bezesporu zajímavé se utkat proti klubu, v němž působil mnoho let. Dzialdowo má na soupisce dánského reprezentanta Jonathana Grotha, Poláka Jakuba Dyjase, ale také Číňany Jingoi Chenga, Zu Zhoua a Japonce Konishi Kaiia. Je to zkrátka velmi silný soupeř, ovšem Pražané v extralize v posledních týdnech dokazují, že jsou ve skvělé formě.

Všechna utkání evropských pohárů můžete sledovat živě na ETTU TV ZDE

Liga mistryň a Evropský pohár

Program českých klubů

Středa, 31. ledna

SKST PLUS Hodonín – Metz TT (18)

SF SKK El Niňo Praha – Dekorglass Dzialdowo (18)

Sobota, 3. února

Metz TT – SKST PLUS Hodonín (19.30)

Dekorglass Dzialdowo – SF SKK El Niňo Praha (17)

Úterý, 6. února

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SH-ITB Budaörsi Sport Club (18)

Pátek, 9. února

SH-ITB Budaörsi Sport Club – HB Ostrov Havlíčkův Brod

související články