Denisa Macurová zůstala krůček od postupu do Paříže

Jediná výhra dělila českou PARA stolní tenistku Denisu Macurovou od postupu na paralympiádu do Paříže. Na světové kvalifikaci postoupila v kategorii TT11 až do finále, kde bohužel prohrála s Elenou Prokofejevovou 1:3.

Na turnaji si jinak vedla velmi dobře. V základní skupině vyhrála dva zápasy a prohrála pouze právě s Prokofejevovou. Ve vyřazovacích bojích nejprve vyřadila Li Jing Shiuan z Čínské Tchaj-peje 3:2 a ve finále už nestačila na Rusku, která samozřejmě startovala jako neutrální sportovkyně.

Na kvalifikaci v thajské Pattayi se představili celkem čtyři čeští hráči a hráčky. Daniel Horut v kategorii TT7 prohrál oba své zápasy ve skupině a do play off nepostoupil. Podobně dopadl i David Půlpán v kategorii TT9. Do vyřazovacích bojů se naopak dostal vítěz paralympiády v Sydney 2000 zkušený Ivan Karabec. Ve čtvrtfinále ovšem vypadl s Ivanem Karpovem.

Na paralympiádě v Paříži tak budou Česko reprezentovat pouze vozíčkáři Jiří Suchánek, Petr Svatoš a Filip Nacházel, kteří se do turnaje kvalifikovali ze světového žebříčku.

Kompletní výsledky kvalifikace najdete ZDE

související články