Číňanky obhájily olympijské zlato

Podobně jako jejich kolegové z reprezentace dokráčely pro zlato v soutěži družstev na olympijských hrách v Paříži hráčky Číny. Na turnaji neprohrály ani jeden zápas a všechna utkání tak vyhrály 3:0. Včetně toho finálového s Japonskem.

V semifinále si snadno poradily s Koreou a v boji o zlato byla jejich jedinou „slabinou“ čtyřhra. Chen Meng a Wang Manyu však nakonec vyhrály v koncovce pátého setu 12:10 a vyrazily vstříc zlatu. Druhý bod přidala Sun Yingsha a celý turnaj pak rozhodujícím třetím bodem Wang Manyu. Japonky zopakovaly stříbro z her v Tokiu, na zisk zlatých medailí si však musí minimálně další čtyři roky počkat.

Obhájkyně stříbrných medailí z Tokia Němky byly i tentokrát nejlepšími Evropankami a dosáhly zřejmě na nejvyšší možnou metu. Ve dvouhře se na olympijském turnaji totiž zranila jejich jednička Nina Mittelhamová, kterou do soutěží družstev nahradila Wan Yuan. Osmifinále a čtvrtfinále ještě dokázala zachránit osmnáctiletá Annett Kaufmannová, na Japonky v semifinále to už však nestačilo. Po prohře 0:3 Němky bojovaly o bronz a prohrály s Koreou rovněž 0:3.

Olympijské hry 2024, Paříž

Závěrečné výsledky soutěže družstev

Finále žen: Čína – Japonsko 3:0. Chen Meng, Wang Manyu – Hina Hayatová, Miwa Harimotová 3:2 (-9,6,-6,6,10), Sun Yingsha – Miu Hiranová 3:0 (11,6,6), Wang Manyu – Miwa Harimotová 3:1 (-12,10,7,6).

O 3. místo žen: Korea – Německo 3:0. Shin Yubin, Jeon Jihee – Wan Yuan, Shan Xiaona 3:2 (6,8,-8,-10,8), Lee Eunhye – Annett Kaufmannová 3:0 (8,9,2), Jeon Jihee – Shan Xiaona 3:0 (6,6,6).

Kompletní výsledky najdete ZDE

související články