České akademické hry se konaly v Liberci

V Liberci se v tomto týdnu konal 22. ročník Českých akademických her, turnaje určeného výhradně studentům vysokých škol a vyšších odborných škol. Účast byla velmi kvalitní a zápasy měly vysokou úroveň.

Pořadatelem byla Česká asociace univerzitního sportu a organizátorem Technická univerzita Liberec. Na technickém zajištění se podílel také klub PINK! Liberec.

O medaile se bojovalo ve všech pěti obvyklých soutěžích. Z vítězství ve dvouhrách se radovali Radim Morávek z OU Ostrava a Anna Klempererová z MU Brno. Celý turnaj provázela velmi přátelská atmosféra a bylo znát, že si hráči – studenti poslední akci letošní sezony náležitě užívají.

Na turnaji nechyběli hráči a hráčky, kteří už mají ve své sbírce tituly mistrů republiky. Jedničkou v mužském singlu byl Jiří Martinko, který ovšem v semifinále prohrál právě s Radimem Morávkem. Druhou semifinálovou dvojici tvořili Michal Blinka a Matouš Důra. Do závěrečného boje o zlato se probojoval dlouholetý hráč extraligového Liberce Michal Blinka, ale ve finále prohrál s Morávkem 1:3.

Ve dvouhře žen proti sobě v semifinále nastoupily Jana Vašendová a Natálie Handlová, druhou dvojici pak tvořily Anna Klemprererová a Anna Stránská. Obě favoritky postoupily do finále a v něm Klempererová porazila Vašendovou těsným výsledkem 3:2.

Z vítězství ve čtyřhře mužů se radovali Jiří Martinko s Adamem Štalzerem, čtyřhru ženy vyhrály Jana Vašendová s Nelou Hanákovou a v mixu pak Jiří Martinko s Janou Vašendovou.

Kompletní výsledky najdete ZDE

související články