KONEC

SKST Chodov

NH Ostrava

Extraliga mužů / 08.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Liberec

Extraliga mužů / 09.05.2024 / 18:00

KONEC

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 10.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

SKST PLUS Hodonín A

HB Ostrov Havlíčkův Brod

Extraliga žen / 24.05.2024 / 18:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST PLUS Hodonín A

Extraliga žen / 26.05.2024 / 16:00

PŘED ZÁPASEM

HB Ostrov Havlíčkův Brod

SKST Chodov

Extraliga mužů / 01.06.2024 / 18:00

0:0

HB Ostrov nepřipustil překvapení a je v Superfinále

Žádné další překvapení se v mužské extralize v rozhodujícím semifinálovém duelu mezi HB Ostrov Havlíčkův Brod a SKST Liberec nekonalo. Domácí tým potvrdil roli favorita a po výhře 3:0 ovládl sérii poměrem 2:1. Vyzve tak 1. června v Superfinále v boji o titul družstvo Chodova.

Trenér hostujícího týmu Marek Klásek se pokusil zaskočit domácí družstvo. Na dvojku postavil Rolanda Baloga v naději, že jeho spoluhráči Michal Beneš a Jakub Seibert zařídí potřebné tři body. Jen těžko totiž mohl předpokládat, že liberecký hráč zaskočí domácí jedničku podobně jako to bylo v prvním utkání série ve třetí dvouhře. Zkušený Pavel Širuček si už dal na Baloga pozor a s přehledem ve třech setech zařídil úvodní bod utkání.

Ve druhé dvouhře už to měl Tomáš Tregler přece jen těžší. Michal Beneš má potenciál porazit prakticky kohokoliv z extraligových soupeřů a také to málem předvedl. Po prohraném prvním setu získal ve svůj prospěch další dva, ten třetí přitom až v koncovce. Jenže Tregler nepatří mezi hráče, kteří by neuměli hrát pod tlakem. Zápas srovnal a v pátém setu od stavu 2:4 dominoval. „Všimnul jsem si, že soupeř byl správně nahecovaný, takže jsem moc rád, že jsem přispěl důležitým bodem. Myslím, že to byl docela kvalitní ping-pong, byl jsem trochu aktivnější, ale nakonec rozhodlo, že jsem změnil trochu servis,“ řekl po zápase.

Obhájce titulu kráčel rázně za postupem a ten nakonec zařídil David Reitšpies. S Jakubem Seibertem sice první set prohrál, ale pak už byl lepší. Třetí set vyhrál po boji v koncovce, což byla další psychická podpora. Souboj dotáhl do vítězného konce a společně se svými spoluhráči mohli poděkovat fanouškům za to, jak je v bojích o postup do Superfinále podporovali. A o tom, že se na jejich přízeň mohou těšit i na začátku června v Plzni v jediném utkání o zlato, snad nikdo nepochybuje.

Spokojeni byli nejen samotní hráči, ale pochopitelně také trenér Tomáš Demek. „Trenéru Kláskovi se podařilo nás svojí sestavou zaskočit. To stoprocentně. Ale vyhráli jsme a do Superfinále půjdeme v dobré náladě. Síla našeho mančaftu je v té vyrovnanosti, sice jsme prohráli první utkání, ale pak jsme dokázali, že na všech postech máme silné hráče. Na Superfinále se moc těšíme, Chodov má svoji sílu a na jedno utkání to nebude snadné. Přijde doufám hodně diváků a ať vyhraje ten lepší,“ shrnul semifinálovou sérii trenér Demek.

Extraliga mužů, sezona 2023/2024

Výsledek rozhodujícího semifinále

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SKST Liberec 3:0

Pavel ŠIRUČEK – Roland BALOG 3:0 (7,5,4), Tomáš TREGLER – Michal BENEŠ 3:2 (3,-7,-10,5,5), David REITŠPIES – Jakub SEIBERT 3:1 (-6,7,10,7). Konečný stav série: 2:1.

Kompletní informace o Extralize mužů najdete ZDE

související články